info

KOM in de GROEF en doe de HIPSHAKE!

Radio Barkas is het kleinste radiostation van Nederland, dat perfecte vintage achtergrondmuziek verzorgt op festivals en evenementen. Daarnaast geeft Radio Barkas het nachtelijk dansen een knal.

Ook geschikt voor kleinere borrels, diners of een trouwerij!

Vanuit een verbouwde voormalig DDR Barkas B1000 draaien wij originele krakende LP’s en singeltjes uit de jaren vijftig en zestig van rock&roll tot oude ska en surf; Van rhythm&blues tot exotische jazz, calypso en mambo.

De DJ’s van Radio Barkas zijn zeer fanatiek in het graven naar juweeltjes tijdens rommelmarkten, platenbeurzen en in kringloopwinkels. We beschikken over een uitzonderlijke platencollectie, die op geen enkel ander radiostation te horen is. Naast de betere hits uit die tijd, is er veel onbekend werk te horen. Sta je open voor het onbekende?.. Dan wordt het een feest, dat swingt als een beer.

Radio Barkas parkeert, daar waar het gezellig dient te worden en waar perfecte achtergrondsfeer gewenst is. Kortom een vintage auto-decor met goed geklede DJ aan het stuur en achter de draaitafels.

Radio Barkas was afgelopen jaren het radiostation van o.a. Terschellings Oerol, Boulevard ‘s-Hertogenbosch, Sziget Budapest, Lowlands, De Zwarte Cross, Roskilde (DK), Perth International Art Festival (AU) en de Zwoele Zomeravonden in het Kröller-Müller-museum.

Radio Barkas De Luxe is het nieuwe project van Radio Barkas. Met deze mobiele variant vervangen we het oude mobiele radiostation. Daarnaast voegen we nieuwe muziekstijlen toe aan het bekende Barkas repertoire.

Credits
Tristan Kruithof: concept, bouw, ontwerp en DJ.
Jessica Panhuijsen: productie en administratie, websites en promotie-materiaal

DJ’s
Erik Snoek en Tristan Kruithof
Daarnaast werken we samen met o.a. Tom van Wijngaarden, Jasper Hupkens en Thomas Plas.

Met dank aan Daan Soer
Daan vormde samen met Tristan de eerste jaren van Radio Barkas een toonaangevend duo. Zij hebben dit project op de kaart gezet en vele internationale festivals bezocht. Inmiddels heeft Daan het te druk met andere leuke projecten o.a. vespaqua.

De belangrijkste punten uit het technisch fiche en de algemene voorwaarden van Radio Barkas zijn:

-Een optreden duurt doorgaans drie uur. (langere draaitijden in overleg)
-Radio Barkas kan door een normale deur naar binnen.
-Opbouw- en breektijd is 1 uur. We komen twee uur van tevoren aan.
-We kunnen zowel binnen als buiten optreden. Ook bij lichte regen en wind.
-Onze geluidsinstallatie is geschikt voor circa 500 personen.
-Op speciaal verzoek nemen we een microfoon mee voor speeches en eventuele aankondigingen. Daarnaast beschikken we over een aggregraat.
We vragen aan de ontvangende organisatie:
-een parkeerplek voor een bestelauto plus aanhanger.
-een stroompunt 1x 230V (max 13A).
-voldoende gezonde consumpties en catering.
-hotel, eenpersoonskamers met douche, wanneer terugrijden geen optie meer is.